Infografic: Personalul militar al lumii. China este țara cu cea mai mare armată activă


În timp ce mare parte din lume trăiește într-una dintre cele mai pașnice perioade din istorie, scânteia unor noi conflicte precum invadarea Ucrainei de către Rusia ne amintește de importanța personalului militar. Între conflictele armate în desfășurare și construirea de apărare preventivă, multe țări au adunat armate semnificative până în prezent.

Această hartă, folosind date din World Population Review, afișează tot personalul militar din lume.

Cine are cea mai mare armată?

Deci cine are cea mai mare armată? Ei bine, răspunsul nu este atât de simplu. Există trei categorii de personal militar măsurate în mod obișnuit:

  • Militari activi: soldați care lucrează cu normă întreagă pentru armată.

Țara cu cea mai mare armată activă: ?? China (peste 2 milioane)

  • Rezerve militare: persoane care nu lucrează în armată cu normă întreagă, dar au pregătire militară și pot fi chemate și dislocate în orice moment.

Țara cu cele mai mari rezerve militare: ?? Vietnam (5 milioane)

  • Paramilitare: grupuri care nu sunt oficial militare, dar operează într-un mod similar, cum ar fi echipele CIA sau SWAT din S.U.A.

Țara cu cel mai mare paramilitar: ?? Coreea de Nord (aproximativ 5 milioane)

NOTĂ: Dintre aceste categorii de personal militar, paramilitarul este cel mai puțin bine definit în țările lumii și, prin urmare, nu este inclus în infograficul de mai sus.

Care țară are cea mai mare armată? Depinde cine face numărătoarea. Dacă includem forțele paramilitare, iată cum se găsesc țările de top în ceea ce privește personalul militar:

Atunci când combină toate cele trei tipuri de armată, Vietnamul iese pe primul loc cu peste 10 milioane de personal.

Și iată primele 10 cele mai mari armate din lume, cu excepția forțelor paramilitare:

Chiar și în acest caz, Coreea de Nord rămâne aproape de fruntea listei cu aceste națiuni mult mai mari. Excluzând estimările forțelor paramilitare, Regatul pustnic are aproape 1,9 milioane de trupe active și de rezervă.

Formarea personalului militar

Motivele acestor dimensiuni militare imense sunt evidente în unele cazuri. De exemplu, în Vietnam, Coreea de Nord și Rusia, cetățenilor li se cere să servească o perioadă de timp obligatorie pentru armată.

Coreea, două țări încă în război din punct de vedere tehnic, ambele recrutează cetățeni pentru armatele lor. În Coreea de Nord, băieții sunt înrolați la vârsta de 14 ani. Încep serviciul activ la vârsta de 17 ani și rămân în armată încă 13 ani. În anumite cazuri, femeile sunt recrutate și ele.

În Coreea de Sud, un bărbat trebuie să se înroleze la un moment dat, cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani. Majoritatea termenilor de serviciu sunt de puțin peste un an minim. Există totuși anumite excepții: grupului K-Pop BTS i s-au acordat recent drepturi legale de a-și amâna serviciul militar, datorită ministrului culturii din țară.

Iată doar câteva dintre celelalte țări care solicită cetățenilor lor să servească o formă de serviciu militar:

  • ?? Austria
  • ?? Brazilia
  • ?? Myanmar
  • ?? Egipt
  • ?? Israel
  • ?? Ucraina

În multe dintre aceste țări, factorii geopolitici și istorici joacă un rol în motivul pentru care au serviciul obligatoriu.

În SUA, mulți factori diferiți joacă un rol în motivul pentru care țara are o forță militară atât de mare. În primul rând, complexul industrial militar alimentează armata americană. O tradiție de lungă durată a guvernului american și a industriei de apărare și a armelor care lucrează îndeaproape împreună creează stimulente economice pentru construirea de arme și apărare, traducându-se într-o nevoie de mai mult personal.

În plus, armata SUA oferă siguranța locului de muncă și rețele de siguranță și poate fi o alegere atractivă de carieră. Din punct de vedere cultural, armata este, de asemenea, apreciată în țară.

Națiuni fără armate

Pentru multe țări, construirea personalului militar este o prioritate, cu toate acestea, există și alte națiuni care nu au armate deloc (cu excepția ramurii paramilitare).

Țări care nu au armate:

  • ?? Costa Rica
  • ?? Islanda
  • ?? Liechtenstein
  • ?? Panama

Costa Rica nu are armată, deoarece a fost dizolvată după războiul civil al țării din anii 1940. Fondurile pentru armată au fost redirecționate către alte servicii publice, precum educația.

Acest lucru nu înseamnă că aceste națiuni trăiesc într-o stare de pace constantă – majoritatea au găsit mijloace alternative de a aduna forțe de securitate. Conform Tratatului Inter-American de Asistență Reciprocă, alte țări precum SUA sunt obligate din punct de vedere tehnic să furnizeze servicii militare Costa Rica, de exemplu, dacă au nevoie.

Viitorul războiului

Conflictele internaționale persistă în secolul 21, dar acum depășesc cu mult doar numărul de trupe pe teren.

Formele noi și emergente de război reprezintă amenințări neprevăzute. De exemplu, războiul cibernetic și utilizarea datelor pentru a ataca populațiile ar putea demonta țările și ar putea provoca conflicte aproape instantaneu. Eșecul securității cibernetice a fost clasat printre primele 10 riscuri cele mai probabile pentru lume în prezent.

Dacă tendințele actuale continuă, soldații viitorului se vor înfrunta pe câmpuri de luptă foarte diferite.

 

 

 

Sursă foto: www.smh.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed