Guvernul României anunță majorarea salariilor și reducerea contribuțiilor sociale

A Stack of LEI Romanian Currency in closeup


Guvernul României a anunțat măsuri fiscale importante menite să sprijine angajații și companiile din țară. Printre aceste măsuri se numără creșterea salariilor și reducerea contribuțiilor sociale.

Conform anunțului oficial, salariul minim pe economie va fi majorat de la 2.300 de lei la 2.350 de lei începând cu luna ianuarie a anului viitor. În plus, salariile angajaților din sectorul public vor fi majorate cu 20%, iar cele din sectorul privat vor beneficia de o majorare de 10%.

În ceea ce privește reducerea contribuțiilor sociale, aceasta va fi de 4 puncte procentuale, trecând de la 35% la 31%. Măsura se va aplica începând cu luna ianuarie a anului viitor și va fi valabilă pentru toate categoriile de angajați.

Aceste măsuri fiscale au fost luate în contextul crizei economice provocate de pandemia COVID-19, cu scopul de a sprijini angajații și companiile din țară să depășească această perioadă dificilă. Guvernul a declarat că aceste măsuri vor duce la creșterea puterii de cumpărare a salariaților și la îmbunătățirea situației financiare a companiilor.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed