Banca Spaniei scoate din circulație monedele de 1 euro

Stacks of Euro coins


Banca Spaniei va retrage o parte din monedele de 1 euro aflate în prezent în circulație.

Ordinul ETD/647/2023 a fost deja publicat în Monitorul Oficial de Stat, iar autoritatea monetară supremă spaniolă va retrage și va distruge unele monede care nu îndeplinesc cerințele stabilite privind forma și compoziția. Acest regulament va intra în vigoare la 1 iulie 2023.

Scopul acestei retrageri a monedelor de 1 euro este de a combate contrafacerea. În plus, autoritățile doresc să prevină eventualele fraude și, prin urmare, monedele care nu îndeplinesc criteriile și care sunt deteriorate sau false vor fi retrase din circulație.

Monedele vor fi clasificate ca false sau nepotrivite, iar după cum relatează 20minutos.es, pentru toate monedele aflate în circulație sunt stabilite criterii, așa cum se arată în ordin, pentru a le clasifica ca fiind conforme, posibil false sau improprii pentru circulație.

Autenticitatea tuturor monedelor euro este verificată atunci când trec prin controalele Băncii Spaniei, care este responsabilă de clasificarea și recuperarea monedelor contrafăcute și neeligibile. Monedele false vor fi distruse.

Ordinul stabilește că materialul rezultat în urma acestor distrugeri va fi reutilizat de Monetăria Națională a Spaniei.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed