Toni Greblă, prefectul Capitalei, a dat asigurări că masca nu va fi obligatorie în școli, și nici nu vor fi luate măsuri sanitare speciale la începerea noului an școlar


În condițiile în care cazurile de îmbolnăviri de Covid-19 se înmulesc în ultima perioadă, prefectul Capitalei, Toni Greblă a dat asigurări că masca nu va fi obligatorie în școli, și nici nu vor fi luate măsuri sanitare speciale. Prefectul s-a întâlnit azi cu secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion la ISMB, pentru a verifica stadiul în care se află toate unitățile de învățământ din București, cu 2 săptămâni înainte de începerea anului școlar.

  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 3.900 mai multe față de ziua anterioară, potrivit ministerului sănătății
  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că recomandă folosirea măștii de protecție în școli și consideră că, dacă sălile de clasă sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, „lucrurile pot fi ținute sub control” în privința cazurilor de COVID, după ce începe școala.

Prefectul Capitalei s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții ISMB și cu secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, pentru a verifica stadiul în care se află clădirile și școlile la început de an școlar.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri sanitare în contextul în care crește numărul cazurilor de Covid-19 în România, prefectul Capitalei a spus: “Nu, nu am discutat acest aspect, dar după părerea mea nu avem un val îngrijorător pentru vreo epidemie, vor fi făcute acțiunile obișnuite de dezinsecție, de dezinfecție la unitățile școlare, însă alte măsuri suplimentare nu are nimeni în vedere pentru începerea anului școlar, sperăm să înceapă în condiții cât mai normal posibile.” Legat de purtarea măștii în școli, prefectul a spus că: “Nu va fi obligatorie purtarea măștii în niciun caz, pe ceea ce știm astăzi”.

“Ministerul Educației respectă regulile ministerului sănătății”, a adăugat secretarul de stat Sorin Ion. Dar speram să nu fie cazul la începutul anului școlar.

Amintim, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că recomandă folosirea măștii de protecție în școli și consideră că, dacă sălile de clasă sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, „lucrurile pot fi ținute sub control” în privința cazurilor de COVID, după ce începe școala.

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed