Reprezentanții companiilor private din domeniul alimentar resping pașaportul verde pentru accesul la muncă: „Este o încălcare constituțională?”


Reprezentanții companiilor private din domeniul alimentar resping categoric obligativitatea prezentării pașaportului verde la locul de muncă pentru angajați. Sindicalistul Dragoș Frumosu, de la Romalimenta, și-a exprimat punctul de vedere în acest sens, pentru B1 TV.

Declarația domnului Tătaru a fost confuză. În primul rând, nu a putut să dea niște răspunsuri foarte clare și evidente vizavi de niște întrebări puse de jurnaliști.

În primul rând este anormal, o încălcare constituțională să obligi vaccinarea și în același timp să interzici să nu te mai prezinți la muncă. Asta înseamnă eliminarea dreptului la muncă. Să admitem prin absurd, că acești oameni nu mai sunt primiți la muncă. Trec la șomaj?!” – a declarat Dragoș Frumosu, luni, 15 noiembrie.

În opinia sindicalistului, cetățenii trebuie să aibă opțiunea de a alege între vaccin sau testare pe banii statului. Testarea trebuie făcută din banii contribuțiilor la sănătate. În caz contrar, dacă patronii vor fi obligați să plătească pentru testarea personalului, vom avea o nouă explozie a prețurilor, a avertizat Frumosu.

„Fie că discutăm despre sectorul privat, fie de stat, absolut toți sunt plătitori de taxe pentru sănătate. Nu este normal să spui că plătești taxe doar pentru sectorul de stat. Dacă nu plătești pentru sectorul privat și există obligația testării de două ori pe săptămână, atunci sarcina este a angajatorului și evident că ele se vor regăsi în costuri.

Vorbim despre creșteri de prețuri din cauza multor factori care determină aceste creșteri de prețuri astăzi (…)”- a mai punctat sindicalistul.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed