WhatsApp poate transfera discuțiile de pe Android pe iPhone


După transferul dinspre iPhone spre Android, lansat anul trecut, WhatsApp facilitează acum migrarea datelor în sens invers, de la Android la iPhone.

WhatsApp anunță opțiunea portării chat-urilor de pe smartphone-urile cu Android pe iPhone, asta după ce a lansat anul trecut varianta inversă.

Lansată în stadiu beta, noua opțiune le permite utilizatorilor să transfere conversațiile de pe un smartphone cu Android pe un iPhone, în momentul schimbării telefonului.

În acest scop, WhatsApp folosește instrumentul Move to iOS, dezvoltat de Apple pentru migrarea de la Android la iPhone, care permite copierea contactelor, întâlnirilor, a SMS-urilor etc.

Migrarea conversațiilor WhatsApp se poate face doar în momentul configurării inițiale a unui iPhone și, pentru asta, utilizatorul trebuie să aleagă opțiunea „Move data from Android”, apoi să urmeze indicațiile de pe ecran. La final, conversațiilor vor apărea automat după ce utilizatorul se va loga pe WhatsApp cu același număr de telefon pe care l-a folosit și pe Android. Metoda implementată de WhatsApp poate fi folosită doar la cumpărarea unui iPhone nou sau după resetarea acestuia, pentru că doar atunci poate fi accesat procesul de configurare care include opțiunea Move to iOS. Pentru realizarea transferului este necesar Android 5 (sau mai nou) și iOS 15.5 (sau mai nou).

Transferul datelor între cele două platforme rivale a fost mereu o chestiune dificilă și nu doar pentru WhatsApp. Migrarea informațiilor între telefoanele cu Android și între iPhone-uri este simplă, însă nu și cea dintre cele două platforme.

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed