Ultima emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank, va intra la tranzacţionare începând de mâine, în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB)


Ultima emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank, în valoare de 40 de milioane de euro, va intra la tranzacţionare începând de mâine, în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul LIBRA28E, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile, au o valoare nominală de 100.000 de euro, scadenţa de şapte ani, respectiv la data de 28 septembrie 2028, şi dobânda de 4,25% pe an. Cele 400 de obligaţiuni senioare, eligibile MREL (fac parte din baza de datorii eligibile) sunt negarantate şi neconvertibile, şi au fost vândute iniţial printr-un plasament privat, derulat în 22-23 septembrie şi 11 noiembrie.

Banii vor fi folosiţi pentru susţinerea planurilor de dezvoltare ale băncii, axate pe strategia de nişă şi pe orientarea către cele mai noi tehnologii digitale în banking, conform unui comunicat mai vechi al Libra Internet Bank.

Banca mai mare listată la Bursa de Valori Bucureşti o emisiune de obligaţiuni în valoarea de 4,3 milioane de euro, cu maturitatea de zece ani, respectiv în martie 2030, şi o dobândă anuală de 5% pe an.

Pentru primul semenstru din 2021, Libra Internet Bank a obţinut un profit net de 123,22 milioane de lei, de peste cinci ori mai mare decât cel din intervalul ianuarie – iunie 2020, în condiţiile creşterii veniturilor totale cu 13,1%, la 186,37 milioane de lei, şi a scăderii cheltuielilor totale cu 14,2%, până la 86,89 milioane de lei.

La finele anului trecut, Broadhurst Investments avea 66,68% din Libra, Romarta SA deţinea 27,56% din bancă, în timp ce Siminel Andrei avea 5,73% din instituţia de credit. Conform ziare.com, Siminel Andrei este şeful operaţiunilor din ţara noastră a companiei americane New Century Holdings, ce administrează mai multe fonduri de investiţii, în care şi Broadhurst Investments. Broadhurst controlează reţeaua de spaţii comeriale Romarta.

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed