Threads, noua armă a Meta în războiul rețelelor sociale: pregătită să atragă utilizatorii nemulțumiți de Twitter


Noul competitor al Twitter, Threads, dezvoltat de Meta, urmează să devină accesibil unei secțiuni din utilizatorii de smartphone-uri începând cu ziua de joi, conform sursei news.ro.

După o perioadă îndelungată de dezvoltare și testare, Meta este gata să lanseze Threads, o rețea socială proaspătă menită să atragă utilizatorii nemulțumiți de Twitter.

Aplicația Threads a fost deja postată în App Store, sub forma unei precomenzi digitale, urmând a fi disponibilă pentru descărcare pe iPhone din data de 6 iulie.

A fost detectată și o precomandă digitală în Play Store, deși nu este specificată o dată de lansare. Acest lucru sugerează că lansarea Threads pe Android ar putea avea loc mai târziu.

În ultimele luni au circulat informații și imagini cu Threads, creând impresia că acesta este un dublu al Twitter, cu un aspect și funcționalități similare cu platforma de socializare deținută în prezent de Elon Musk.

Threads se bazează pe protocolul ActivityPub, același protocol descentralizat utilizat de Mastodon. Autentificarea pe platformă pare să se realizeze prin intermediul contului de Instagram.

Aceasta este o perioadă agitată pentru platformele de socializare, care ar putea conduce la declinul unor nume de referință din domeniu și la apariția unor noi competitori.

Twitter și Reddit au generat recent nemulțumiri majore printre utilizatori, iar Meta cu Threads, și Jack Dorsey cu Bluesky, par să fie gata să exploateze această situație.

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed