Sfârșitul muncii hibrid? Da, spun multinaționalele. Află de ce


Mai multe firme mari, printre care Microsoft, Apple și Tesla, insistă asupra întoarcerii la birou pentru angajați. Deși argumentul productivității scăzute este fals, socializarea directă cu colegii este extrem de importantă, conform unor studii publicate recent.

De la începutul pandemiei, Microsoft a investit într-o serie de studii menite să măsoare stadiul în care se află așteptările liderilor și angajaților în ceea ce privește viitorul muncii. Săptămâna aceasta, Microsoft a publicat cel mai recent studiu axat pe munca hibridă. Microsoft a intervievat 20.000 de persoane din 11 țări și a analizat trilioane de semnale de productivitate Microsoft 365, împreună cu tendințele în materie de muncă de pe LinkedIn și concluziile Glint People Science. Datele colectate indică trei măsuri urgente pe care liderii trebuie să le ia pentru a conduce la alinierea așteptărilor și pentru a le permite oamenilor să lucreze așa cum își doresc. Pentru că, potrivit Microsoft, “atunci când angajații prosperă, organizațiile înfloresc” și cine ar putea să contrazică acest lucru?

Productivitatea a fost cea mai mare preocupare atunci când am intrat în pandemie. Cum vor putea angajații să lucreze departe de colegii lor și de birou? Și totuși, în ciuda PC-urilor învechite, a conectivității slabe, a copiilor și animalelor de companie din jur și a faptului că am împărțit biroul de acasă cu soții și colegii de cameră, am reușit. Am fost mai productivi ca niciodată. Atât de mult încât mulți dintre noi eram epuizați.

În timp ce companiile își dau seama de întoarcerea la birou, se pare că există o discrepanță substanțială între ceea ce simt angajații și ceea ce simt liderii cu privire la productivitate. Majoritatea angajaților (87%) declară că sunt productivi la locul de muncă, iar datele sau semnalele de productivitate în cadrul Microsoft 365 continuă să crească. În același timp, 85% dintre lideri spun că trecerea la munca hibridă a făcut dificilă încrederea în faptul că angajații sunt productivi. Această lipsă de încredere în propriii oameni determină companiile să folosească tehnologia pentru a urmări activitatea, mai degrabă decât impactul. În plus, angajaților le lipsește contextul privind modul și motivul pentru care sunt urmăriți, ceea ce poate submina încrederea și poate duce la ceea ce Microsoft etichetează drept “teatru al productivității”

Optzeci și unu la sută dintre angajați spun că este important ca managerii lor să îi ajute să își prioritizeze volumul de muncă, dar mai puțin de o treime (31%) spun că managerii lor au oferit vreodată îndrumări clare în timpul discuțiilor individuale. Din păcate, managerii înșiși par să fie lipsiți de îndrumare, 74% dintre managerii de personal spunând că mai multe îndrumări privind prioritizarea propriei munci le-ar ajuta performanța, iar 80% spun că ar beneficia personal de mai multă claritate din partea conducerii cu privire la prioritățile de impact.

În cadrul unui eveniment organizat la Londra pentru a discuta despre munca hibridă și despre studiu, directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a declarat: “Munca înseamnă ca angajații să se dezvolte. Iar pentru ca angajații să prospere, trebuie să se întâmple mai multe lucruri. Ei trebuie să aibă acel sentiment de împuternicire, să simtă energia și să facă o muncă semnificativă. Toate aceste trei lucruri trebuie să fie adevărate și măsurate și trebuie să fie ceva ce toți liderii și managerii trebuie să conducă. Așadar, aceasta este cu adevărat munca pe care o avem în fața noastră, recunoscând că aceasta este o schimbare structurală reală, fără să ne întoarcem în 2019, ci să ne aplecăm asupra așteptărilor pe care le vom avea în viitor.”

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed