Prima mașină electrică cu casă pe roți, proiectată de foștii angajați Tesla


Foștii angajați ai companiei Tesla, deținută de Elon Musk, au proiectat și dezvoltat o mașină electrică futuristă, inclusiv o casă pe roți.

Vehiculul, care are 8 metri lungime și dispune de o rulotă electrică multifuncțională în care pot dormi între patru și șase persoane, se vinde cu 125.000 de dolari.

Potrivit Daily Mail, experții au folosit tehnologia învățată la compania lui Elon Musk pentru a proiecta și construi Lightship L1, o mini casă pe roți cu un sistem de autoconducere și o remorcă complet echipată care ar putea concura cu camionul cibernetic al Tesla.

Interiorul navei Lightship L1 poate găzdui până la șase persoane, de la o bucătărie completă la o baie și o zonă de relaxare cu paturi.

Fiind prima companie de vehicule de agrement complet electrice din SUA, compania cu sediul în San Francisco își propune să înlocuiască rulotele tradiționale care se bazează pe „generatoare mirositoare, zgomotoase, pe gaz sau propan” care împiedică călătoriile în aer liber.

Lightship are un design aerodinamic și o abordare simplă, de trei ori mai mare decât o rulotă de călătorie convențională, și poate fi tractată cu ușurință de un vehicul electric cu o autonomie de aproximativ 500 km.

Prețurile pentru Lightship L1 electrică încep de la 125.000 USD și 118.400 USD prin credit, iar în prezent se acceptă rezervări de 500 USD. Producția este așteptată în a doua jumătate a anului 2024.

 

Sursă foto: ziare.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed