INS anunță că volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,4% în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2020


INS anunță că volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele şapte luni ale anului, faţă de perioada similară din 2020, ca serie brută, cu 4,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,1%.

”În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 4,4%. Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,7%. Scăderi sau înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (14,3%şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (9%). Pe obiecte de construcţii, a avut loc creştere la clădirile rezidenţiale (+28%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,6%”, arată datele INS.

Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,7%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-14,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9%).  Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere la clădirile rezidenţiale (+28%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,6%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şapte luni ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,8%, respectiv cu 9,2%. Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+19,1%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 4%, respectiv cu 0,7%.

În luna iulie 2021 comparativ cu iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,8%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-14,6%), lucrările de construcţii noi (-5,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,8%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: clădirile nerezidenţiale (-16,9%), lucrările de construcţii inginereşti (-1,6%) şi la clădirile rezidenţiale (-0,8%).

 

Sursă foto: pixabay.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed