Google lansează propriul chatbot, cu toate că a primit o evaluare negativă

Simferopol, Russia - August 7, 2014: Google biggest Internet search engine. Google.com domain was registered September 15, 1997.


Google s-a grăbit să lanseze chatbotul Bard în stadiul de previzualizare, în ciuda feedback-ului negativ din partea propriilor angajați, relatează News.ro.

Potrivit unor documente interne, angajații Google care au lucrat cu chatbotul Bard înainte de lansarea sa limitată au pledat pe lângă conducere pentru a nu-l lansa. Aceștia au constatat că Bard a oferit răspunsuri care puteau pune în pericol viața utilizatorilor la întrebări precum “cum să aterizezi un avion” sau “cum să faci scufundări”.

”Mai rău decât inutil” şi ”mincinos patologic” sunt câteva dintre caracterizările făcute chatbot-ului de către unii dintre angajaţii Google.

Mai mult, echipa de securitate internă a Google a făcut o evaluare negativă a lansării lui Bard, dar conducerea a ignorat raportul și a continuat planurile de lansare.

Din raportul Bloomberg reiese clar că gigantul american a ignorat orice principii etice pentru a lansa cât mai repede rivalul pentru Microsoft și OpenAI.

Acest lucru a avut loc într-un moment în care directorul general al Google, Sundar Pichai, vorbea despre pericolele lansării în grabă a inteligenței artificiale fără reguli clare.

Google a pierdut 100 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră după ce a lansat Bard, care a fost promovat cu reclame care conțineau informații false.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed