Facebook a plătit o firmă de consultanță care să denigreze TikTok


Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, ar fi angajat o firmă de consultanță republicană pentru o campanie de lobby și mass-media la nivel național astfel încât să denigreze platforma rivală de social media TikTok.

Această companie, Targeted Victory, este una dintre cele mai mari firme care furnizează consultanță partidului Republican, și a fost angajată de Facebook (Meta) pentru a orchestra o campanie care să conțină foarte multe mesaje negative despre TikTok, mesaje care să ajungă la cât mai mulți oameni.

Facebook consideră că TikTok este rivalul numărul 1 pentru că, deși Facebook are mai mulți useri, TikTok are o proporție mai mare de utilizatori tineri și foarte mulți o consideră ca fiind o rețea ”cool”, în timp ce Facebook nu prea mai este la modă.

Date din interiorul Facebook arătau că tinerii stau pe TikTok de 2-3 ori mai mult timp decât pe Instagram.

Campaniile își propuneau să transmită mesaje precum: TikTok este periculoasă pentru copii, aparține de un grup străin și nimic din ce pun copiii în rețea nu rămâne confidențial.

E-mail-uri obținute de Washington Post arătau că în cadrul campaniei se dorea promovarea și în ziarele regionale a unor povești dubioase despre TikTok, cu tendințe bizare și periculoase care să fie prezentate ca pornind de la postări TikTok, când de fapt ele își aveau originea pe Facebook.

În schimburile de e-mail-uri se mai sugera și că reporteri de la diverse ziare locale ar putea servi pentru transmiterea unor mesaje care arătau cât de periculoasă ar fi TikTok și ce mesaje propagă.

Unul dintre subiectele discutate, cu care TikTok putea fi denigrată, ținea de celebrele provocări din rețea, un exemplu fiind așa-numita „devious licks challenge”, unde elevii erau încurajați să posteze cum distrug diverse lucruri din școală.

Într-un discurs din 2019, la Universitatea Georgetown, în timpul căruia l-a invocat pe reverendul Martin Luther King Jr. și a susținut rolul Facebook în promovarea libertății de exprimare, Zuckerberg a criticat TikTok pentru rapoartele conform cărora interzisese discuțiile despre subiecte considerate subversive de guvernul chinez, spunând: „Acesta este internetul pe care îl dorim?”

 

 

 

Sursă foto: twitter.com/washingtonpost

 

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed