Euroins a intrat în insolvență, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să numească un administrator special pentru a gestiona situația financiară a companiei


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a decis insolvența companiei de asigurări Euroins România, urmând ca administratorul judiciar să fie desemnat în următoarele zile.

Decizia ASF vine în urma constatării neîndeplinirii de către Euroins a obligațiilor de solvabilitate și de garantare a plății daunelor asumate, conform reglementărilor în vigoare. În plus, compania a înregistrat pierderi financiare semnificative în ultimul an.

Această decizie a ASF are un impact major asupra clienților Euroins, care trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților pentru a-și recupera daunele în cazul în care compania nu mai poate onora aceste plăți.

Potrivit ASF, Euroins va trebui să înainteze un plan de redresare către instanța de insolvență și către organismul de supraveghere. În acest timp, compania va fi administrată de un administrator special, care va fi desemnat de instanța de insolvență.

Euroins România este o companie de asigurări care activează pe piața românească din 2008, având un portofoliu de clienți atât persoane fizice, cât și companii. În prezent, are aproximativ 300.000 de clienți și 200 de angajați.

 

Sursă foto: inquamphoto.com/Octav Ganea

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed