Directorul executiv al Pfizer susține că vaccinarea anuală este necesară pentru a menține un “nivel foarte ridicat de protecție”


Directorul executiv al Pfizer a vorbit cu BBC înainte de apariția variantei Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud și, de asemenea, înainte de anunțul că guvernul Regatului Unit a semnat contracte de cumpărare a celor 54 de milioane de Pfizer-BioNTech suplimentare și 60 de milioane de doze Moderna pentru 2022 și 2023.

Medicul Albert Bourla a spus că vaccinarea anuală ar fi un lucru necesar pentru a menține un “nivel foarte ridicat de protecție”

Aceste oferte includ acces la vaccinuri modificate dacă este necesar pentru a combate Omicron și viitoarele variante de îngrijorare, a spus Departamentul de Sănătate.

Doctorul Bourla a spus că Pfizer a produs deja vaccinuri actualizate ca răspuns la variantele Beta, identificate pentru prima dată în Africa de Sud, și Delta, identificate pentru prima dată în India, dar că acestea nu au fost necesare. Compania lucrează acum la un jab actualizat ca răspuns la varianta Omicron care ar putea fi gata în 100 de zile.

El a spus că vaccinurile au ajutat la salvarea a milioane de vieți în timpul pandemiei și fără ele “structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințată”

„Pentru cei cărora le este frică, singura emoție a ființelor umane mai puternică decât frica este dragostea”, a spus el. “Deci folosesc întotdeauna acest argument că decizia de a face un alt vaccin nu va influența doar sănătatea ta, ci va afecta sănătatea celorlalți și în special sănătatea oamenilor pe care îi iubești cel mai mult, pentru că ei sunt cei care cu care vei interacționa. Așa că fă-ți curaj să-ți depășești temerile și să faci ce trebuie” – a adăugat doctorul Bourla.

Sursă foto: euractiv.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed