Zoltan Nagy Bege, ANRE: Primăriile nu vor mai putea subvenționa prețul gigacaloriei


După scumpirea energiei termice, generate de creșterea prețului gazelor, va disparăea și subvenția acordată de primărie la prețul gigacaloriei, a declarat, în cadrul emisiunii Energy Trends, Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Odată cu aprobarea în Parlament a Legii consumatorului vulnerabil, luna trecută, primăriile nu vor mai putea subvenționa prețul gigacaloriei, după cum a explicat Zoltan Nagy-Bege.

„Din păcate, această Lege a consumatorului vulnerabil, care cu oarece întârziere totuși a fost aprobată de Parlament și promulgată de președinte, a pus autoritățile locale în imposibilitatea de a mai acorda subvenții. Singurele subvenții care pot să vină înspre consumatorii vulnerabili sunt în baza Legii privind consumatorul vulnerabil”, a afirmat vicepreședintele ANRE.

Potrivit acestuia, deși s-au aprobat măsuri de sprijin pentru consumatorii casnici vulnerabili, încă nu se știe ce ajutor vor putea primi producătorii de energie termică sau companiile, pentru a compensa majorarea facturilor la energie.

 

Sursă foto: Nagy-Bege Zoltan – ANRE Vicepresident | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed