Wall Street a închis miercuri în creştere puternică, după majorarea dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA


Acţiunile americane au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere puternică, după ce Rezerva Federală (Fed) a anunţat majorarea aşteptată a ratei dobânzii, cu jumătate de punct procentual, cea mai mare creştere efectuată din anul 2000, transmite Reuters.

Iniţial, au fluctuat după anunţ. Indicii s-au stabilizat apoi şi au crescut cu peste 2,5% în urma conferinţei de presă a preşedintelui Jerome Powell.

Rezerva Federală şi-a majorat miercuri rata dobânzii overnight de referinţă cu jumătate de punct procentual şi a declarat că va începe să micşoreze portofoliul de active de 9.000 de miliarde de dolari al băncii centrale, luna viitoare, în efortul de a reduce şi mai mult inflaţia.

Banca centrală a Statelor Unite şi-a stabilit dobânda cheie a fondurilor federale la un interval între 0,75% şi 1%, într-o decizie unanimă, urmând probabil să urmeze noi creşteri ale costurilor îndatorării de o amploare similară.

”Este clar că ei (Fed) înţeleg necesitatea de a limita creşterea preţurilor”, a declarat Greg Bassuk, director executiv la AXS Investments în Port Chester, New York.

Investitorii au urmărit conferinţa de presă a lui Powell pentru a găsi noi indicii despre cât de departe şi cât de repede este pregătită banca centrală să meargă în efortul de a reduce inflaţia.

S&P 500 a crescut cu 2,99%, Nasdaq Composite a câştigat 3,17%, iar Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,80%.

Acţiunile companiei de transport la cerere Lyft s-au prăbuşit pe fondul îngrijorărilor legate de numărul de călători şi cheltuielile companiei. Compania de servicii de călătorie a raportat venituri de 875 de milioane de dolari în primul trimestru, o creştere cu 44% faţă de anul precedent, în timp ce numărul de şoferi activi a ratat aşteptările analiştilor.

Titlurile Starbucks au crescut după ce lanţul de cafenele a înregistrat o creştere trimestrială a vânzărilor comparabile cu 12% în America de Nord.

Toate cele 11 sectoare majore ale indicelui S&P au crescut, energia şi utilităţile conducând câştigurile.

Acţiunile băncilor au crescut după ce randamentele titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de doi ani, cele mai sensibile la perspectivele privind ratele dobânzii Rezervei Federale, au crescut la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2018. Randamentul titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani, de referinţă, a depăşit 3% pentru a treia zi consecutiv.

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed