Voucherele pentru femei, ajungând și la valoarea de 300 de lei, pot fi acordate doar în anumite situații.
De exemplu, de zile speciale cum este cea de 8 martie, angajatorii pot acorda vouchere sau tichete cadou. Din decembrie 2021, plafonul a fost majorat la 300 de lei, prin OUG, astfel încât tichetele cadou să fie considerate netaxabile.
Aceste vouchere nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.
Conform ANAF, voucherele pentru femei se pot acorda în situații precum: cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, cadouri oferite angajaților (precum și cele oferite copiilor minori pe care îi au, cu ocazia diverselor sărbători de tipul Paștelui sau al Crăciunului), respectiv cadourile în beneficiul copiilor minori cu ocazia zilei de 1 iunie.
Ordonanța de urgență menționează și obligativitatea ca tichetele valorice, respectiv aceste vouchere cadou pentru femei, să fie sub formă de card, deci fără bilete fizice.
Angajatorilor le este interzis să facă discriminări între femeile angajate, oferirea voucherelor cadou fiind făcută indiferent de normă întreagă sau nu, funcții de bază sau funcții mai puțin “valorificate”, respectiv dacă acestea sunt sau nu mame.
Sursă foto: istockphoto.com
Redacția