Vodafone majorează tarifele pentru clienții de telefonie mobilă


Vodafone România, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații de pe piața locală, își anunță clienții că le va scumpi serviciile începând cu 1 ianuarie 2023, ca urmare a majorării costurilor legate de furnizarea serviciilor mobile (cum ar fi costurile legate de chirii, întreținere, mentenanță, combustibil etc.).

Aceasta este ce-a de a doua scumpire pe care operatorul o anunță în ultima perioadă, după ce în luna septembrie și-a notificat clienții că le va majora abonamentul lunar cu un euro. Potrivit reprezentanților Vodafone, abonaților cărora li s-au scumpit subscripțiile în luna septembrie vor fi acum scutiți de noua majorare a tarifelor.

Actuala scumpire va fi mai mare, respectiv de 1,2 euro, TVA inclus, după cum se poate vedea în notificarea trimisă unora dintre abonați. În notificarea trimisă clienților, Vodafone România justifică majorarea de preț prin dorința de a oferi ”servicii de cea mai buna calitate pe care sa te poți baza” și ”ca o consecință a majorării costurilor legate de furnizarea serviciilor mobile (cum ar fi costurile legate de chirii, întreținere, mentenanță, combustibil etc)”.

Într-o reacție trimisă economica.net, Vodafone spune că scumpirea este determinată de creșterea generalizată a prețurilor. Iată răspunsul integral al companiei trimis redacției:

„Creșterea generalizată a prețurilor a determinat necesitatea ajustării costurilor și în cazul serviciilor de telecomunicații. Astfel, pentru a putea asigura același nivel de calitate a serviciilor noastre, ca urmare a creșterii costurilor asociate furnizării lor (cum ar fi cele la carburanți, chirii, materii prime etc), am ajustat cu 1,2 euro prețurile abonamentelor de servicii mobile. Notificarea de ajustare a prețurilor abonamentelor transmisă astăzi a vizat o bază de clienți diferită față de cea notificată în septembrie. Astfel, nu este vorba de o nouă ajustare de cost, ci de aceeași ajustare aplicată și în septembrie, dar comunicată unei baze de clienți diferite. Informații complete legate de modificările contractuale inițiate sunt disponibile pe: https://myvdf.ro/3AQPcwh.”

În acest context, este foarte posibil ca și ceilalți operatori de pe piață, să opereze scumpiri similare în următoarea perioadă. De altfel, Orange a scumpit cu un euro unele abonamentele în această vară, și a oferit un bonus de 20 GB de internet pe mobil pe lună pentru a compensa mărirea de preț. Și Telekom România și-a notificat clienții persoane juridice că va crește prețul abonamentelor cu până la 4 euro începând din luna octombrie.

 

 

 

 

 

Sursă foto: forbes.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed