Vezi harta gazelor naturale din România, ca să nu pățești ca femeia din Dolj


Mulți știm despre Porțile Iadului, așa cum este supranumită craterul de gaz care arde încontinuu din 1971, în Turkmenistan. La scară mai mică, este perfect similar cu evenimentul de sâmbătă din Dolj, unde o femeie își săpa fără autorizație un puț și a dat peste o pungă de gaz natural.

Dacă ne uităm pe harta exploatărilor, Doljul nu are rezerve subterane, dar este de menționat faptul că acestea sunt doar cele descoperite. Conform Romgaz, pe baza noilor descoperiri realizate pentru anul 2020, rata anuală de înlocuire a rezervelor (RRR) a fost estimată la 60%, deci potențial există. De altfel, România are în exploatare aproape 80 de tipuri de resurse minerale, de la alabastru, ape geotermale și naturale și până la minereuri auro-argentifere, cuarț, calcar, marmură, lignit și minereuri de molibden sau de uraniu, reiese din datele de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). România are rezerve de gaze naturale dovedite de 100 miliarde metri cubi.

Bogățiile României sunt semnificative (resurse naturale evaluate la peste 750 de miliarde de euro, conform DW), dar județul Dolj este printre cele mai sărace, scrie Gândul. Iar deși săraca femeie a dat peste o potențială bogăție nedescoperită, veniturile principale din eventuala exploatare vor fi ale statului, conform legii. La asta se va adauga și amenda pentru forarea puțului fără permis de la primărie.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed