Vascar, o cunoscută companie românească de conserve și carne, a instalat un sistem fotovoltaic de 3 milioane de lei

Photo voltaic solar panels and blue sky with clouds


Vascar, unul dintre cei mai importanți producători români de produse din carne și conserve, a anunțat într-un comunicat de presă că a instalat un sistem de panouri fotovoltaice de 3 milioane de lei în apropierea fabricii sale de producție din Vaslui.

Proiectul este format din 1.400 de panouri, care acoperă o suprafață de 12.000 mp și are o putere instalată de 770 kWp. Se estimează că investiția va fi amortizată în cinci ani.

Sistemul de panouri fotovoltaice va produce 1.200 MWh pe an, ceea ce echivalează cu 245.000 kg de cărbune nefolosit pe an.

Vom continua să investim în producția de energie din surse regenerabile pentru a reduce costurile operaționale și dependența față de energia convențională, dar și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul. Vascar este o companie preocupată de reducerea amprentei de carbon și utilizarea eficientă a resurselor naturale, pentru o planetă mai verde și un viitor mai bun pentru noi toți”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 27.500 MWh și vor reduce emisiile de CO2 cu 15.000 de tone.

Energia verde produsă va acoperi aproximativ o treime din consumul anual al Vascar. Proiectul a fost implementat de Volta X Solar Systems.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed