Vaccinurile pentru tratarea cancerului sunt posibile până în 2030, spun fondatorii BioNTech


Vaccinurile care țintesc cancerul ar putea fi disponibile înainte de sfârșitul deceniului, potrivit echipei formate din soț și soție, care se află în spatele unuia dintre cele mai de succes vaccinuri Covid din pandemie.

Uğur Șahin și Özlem Türeci, care au cofondat BioNTech, firma germană care a încheiat un parteneriat cu Pfizer pentru a produce un vaccin revoluționar Covid cu ARNm, au declarat că au făcut descoperiri care le-au alimentat optimismul în ceea ce privește vaccinurile împotriva cancerului în următorii ani.

Vorbind în cadrul emisiunii Sunday with Laura Kuenssberg de la BBC, profesorul Türeci a descris modul în care tehnologia ARNm care se află în centrul vaccinului Covid de la BioNTech ar putea fi reproiectată astfel încât să pregătească sistemul imunitar să atace celulele canceroase în loc de coronavirusurile invadatoare.

Întrebat când ar putea fi gata să fie folosite vaccinurile împotriva cancerului bazate pe ARNm pentru a fi utilizate la pacienți, profesorul Sahin a spus că acestea ar putea fi disponibile “înainte de 2030”.

Un vaccin Covid cu ARNm funcționează prin transportarea în organism a instrucțiunilor genetice pentru proteinele inofensive ale virusului Covid. Instrucțiunile sunt preluate de celule care produc proteina spike. Aceste proteine, sau antigene, sunt apoi folosite ca “afișe de căutare” – indicând anticorpilor și altor sisteme de apărare ale sistemului imunitar ce să caute și să atace.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed