Untold 2023: Cluj-Napoca în lumina reflectoarelor globale


Festivalul Untold a marcat un moment memorabil în 2023, spun organizatorii. Cu peste 420.000 de vizitatori și 250 de artiști prezenți, Untold a vibraț pe parcursul celor 4 zile de eveniment. Cluj-Napoca a devenit gazda unor vizitatori care au venit cu zile înainte sau au rămas după finalizarea unuia dintre cele mai grandioase festivaluri la nivel global.

Din totalul celor prezenți, aproximativ 35% provin din județul Cluj, urmați de cei din București, Timișoara și alte regiuni ale țării.

Impresionant este că peste un sfert dintre vizitatori au venit din străinătate, înregistrându-se o creștere cu 10% față de edițiile anterioare. Festivalul a atras fanii din nenumărate țări, de la Germania și Franța până la destinații îndepărtate ca Brazilia sau Japonia.

Datele preliminare sugerează că vizitatorii veniți din afara județului Cluj au investit, în medie, 700 euro în timpul evenimentului.

Acesti bani au fost direcționați către cazare, transport, alimentație și alte activități în oraș. Se estimează că aportul economic local se ridică la aproximativ 70 milioane euro.

Beneficiile acestei infuzii de capital sunt evidente în creșterea veniturilor locale și în încasările obținute de proprietarii de locuințe și pensiuni.

Untold nu aduce doar beneficii economice, ci și un plus semnificativ la imaginea orașului Cluj-Napoca și a României în general. Relatările artiștilor, echipelor, jurnaliștilor și fanilor internaționali plasează Clujul și festivalul Untold pe harta globală a evenimentelor de top. Publicații recunoscute, precum Billboard, au acordat atenție ediției a 8-a a festivalului.

Anul precedent, în 2022, Untold se situa pe locul 5 în clasamentul global al festivalurilor, conform datelor furnizate de Viberate, și pe poziția a 9-a în Top 100 Festivaluri bazat pe voturile fanilor, conform DJ Mag.

 

Sursă foto: Facebook/Untold Festival

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed