Universitatea Babeș-Bolyai colaborează cu Microsoft România pentru a aduce inovația și tehnologia în învățământul superior


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a încheiat un parteneriat strategic cu Microsoft România pentru dezvoltarea de proiecte în domeniul digitalizării și al inteligenței artificiale.

Potrivit declarațiilor oficiale, acest parteneriat are ca obiectiv dezvoltarea de soluții bazate pe tehnologii avansate pentru a îmbunătăți performanța academică și administrativă a universității. De asemenea, este prevăzută organizarea unor programe de formare și de cercetare în domeniul inteligenței artificiale.

În cadrul parteneriatului, Microsoft România va pune la dispoziție universității soluții tehnologice și servicii de consultanță pentru a dezvolta soluții personalizate pentru nevoile specifice ale UBB. Printre acestea se numără soluții de gestionare a datelor, instrumente pentru învățarea automată și soluții de analiză a datelor.

De asemenea, se va acorda sprijin pentru dezvoltarea unor proiecte de cercetare și inovație care să folosească tehnologii de inteligență artificială. În acest sens, vor fi organizate ateliere și conferințe care să adune specialiști din domeniul inteligenței artificiale, precum și studenți și profesori de la UBB.

 

Sursă foto: Facebook/UBB

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed