Un gigant telecom va concedia toți angajații care nu se vaccinează anti-Covid până pe 2 aprilie


Operatorul american de telecomunicaţii T-Mobile US îi va concedia pe angajaţii din birourile sale americane care nu vor fi vaccinaţi până pe 2 aprilie.

Potrivit unei note interne publicate pe blogul TMOnews.com, noua politică a T-Mobile a fost comunicată pe email, la sfârşitul săptămânii trecute, de către directorul pentru resurse umane.

Decizia a fost luată chiar dacă o hotărâre a Curţii Supreme a Statelor Unite din 13 ianuarie a blocat obligativitatea vaccinării pentru Covid-19 a angajaţilor din companiile mari, cu peste 100.000 de angajaţi.

”Angajaţii care nu au luat încă măsuri pentru a primi prima doză şi a oferi dovada până pe 21 februarie vor fi plasaţi în concediu fără plată. Angajaţii afectaţi care nu se vaccinează complet… până pe 2 aprilie vor fi demiși de T-Mobile”, se spune în nota de blog.

Nota, adresată ”tuturor angajaţilor (cu excepţia celor internaţionali)”, a precizat că regulile de vaccinare nu se aplică tehnicienilor de teren şi majorităţii angajaţilor din magazinele companiei.

Într-un comunicat de sâmbătă, T-Mobile a spus că ”cerem angajaţilor din birouri (cu excepţii limitate pentru anumite roluri, locaţii şi locuri de cazare obligatorii şi scutiri legale) să fie vaccinaţi complet până pe 2 aprilie”.

Sursă foto: techblog.comsoc.org

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed