Un an de coșmar pentru fermierii din Canada


În provincia Columbia Britanică din vestul Canadei au avut loc inundații și alunecări de teren, îngreunând munca producătorilor de cereale. Aceste fenomene, împreună cu seceta și incendiile severe din prima parte a anului 2021 au făcut un an de coșmar pentru cei din domeniul agriculturii.

Așadar, în anul 2021, producția de grâu a scăzut cu o treime, în timp ce producția de ovăz cu aproape jumătate din cauza caniculei și a incendiilor din această vară. În plus, în toamnă inundațiile care au dus la prăbușirea mai multor drumuri și a căilor ferate, au îngreunat din punct de vedere al transportului către Vancouver și implicit exporturile. De obicei, trei sferturi din expoert se indreaptă către Brazilia, China, Vietnam.

Se estimează că exporturile au scăzut cu aproximativ 40% față de anul trecut. În urma precipitațiilor de-a lungul anului, trenurile merg cu viteză redusă pe șinele care se află în reparații, camioanele nu mai pot circula cu viteza obișnuită. Ca o consecință a acestor evenimente neplăcute, producătorii de cereale vor fi nevoiți să aducă  alte modalități pentru a se descurca în privința stocurilor.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed