Ultimele două turnuri ale fostei termocentrale din Doicești demolate


Turnurile fostei termocentrale din Doicești vor fi demolate astăzi prin implozie controlată. Locuitorii au aflat informația de la om la om.

În prezent, terenul şi construcţiile vechi de peste 70 de ani unde funcţiona termocentrala se află în proprietatea companiei Nova Power & Gas, parte a grupului E-Infra, condus de trei oameni de afaceri clujeni, potrivit zf.ro.

Cei 4.800 de locuitori ai comunei simt atât spaimă, cât și ușurare în legătură cu vestea demolării. Elena, a cărei casă este gard în gard cu fosta termocentrală, vorbește despre greutățile cu care s-a confruntat de când au început primele demolări.

,,Măturam cenușa și iar se punea peste tot. Se punea pe rufe, le luam murdare, negre de pe sârmă”.
Femeia a adăugat că de când au început să fie demolate construcțiile, locuitorii nu au fost niciodată anunțați să se adăpostească.

Viceprimarul comunei, Mircea Alin Ismail, vrea să le ofere oamenilor o asigurare.

„Ne-am gândit să luăm măsuri, să-i protejăm pe oameni, dacă, Doamne fereşte!, sare vreo piatră în geam, se întâmplă ceva când dau jos turnurile. Cei de la demolări mi-au zis că au mai făcut asta şi în mijlocul oraşului, la Mediaş, şi a fost bine. Ei au făcut o asigurare de 20.000 de euro, care să acopere pagubele”, explică viceprimarul.

Numărul caselor situate în imediata apropiere a turnurilor e mai mare de 13. În cartierul Dolan, zeci de locuinţe sunt lipite, practic, de baza turnului mai gros, în jurul căruia a fost ridicat un val de pământ, pentru protecţie.

Sursă: Libertatea.ro

Foto: Unsplash

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed