Tranzacțiile cu ruble și criptomonede au crescut la o valoare de trei ori mai mare decât acum o săptămână


Există date potrivit cărora rușii se grăbesc să își schimbe economiile în criptomonede pentru a evita efectul sancțiunilor. Volumul de tranzacții între ruble și criptomonede a atins luni suma de 15,3 miliarde de ruble, o valoare de trei ori mai mare decât cea înregistrată cu o săptămână în urmă, potrivit companiei de cercetare CryptoCompare.

Creșterea a îngrijorat autoritățile de reglementare, iar Comisia Europeană va analiza dacă criptomonedele sunt folosite pentru a evita sancțiunile, a declarat miercuri un oficial al UE.

Trezoreria Statelor Unite a declarat că întreprinderile și persoanele fizice din Rusia nu vor putea folosi criptomonedele pentru a ocoli sancțiunile, invocând problemele de conversie a monedelor digitale în bani tradiționali prin intermediul firmelor financiare care sunt supuse regulilor de combatere a spălării de bani.

Poziția burselor de criptomonede este în contrast cu cea a companiilor tradiționale de plată și a celor care se ocupă cu tehnologia folosită în domeniul financiar, care au răspuns sancțiunilor prin restricționarea serviciilor în Rusia.

Companiile de plăți Wise și Remitly au suspendat, de exemplu, serviciile de transfer de bani în Rusia, în timp ce Apple a limitat utilizarea funcției Apple Pay. Giganții americani de carduri de plăți, Visa și Mastercard, au blocat la rândul lor mai multe firme financiare rusești care nu mai au acces la rețelele lor.

Ucraina cere interzicerea tranzacțiilor cu criptomonede în Rusia

Viceprim-ministrul ucrainean Mihailo Fedorov a cerut duminică burselor de criptomonede să blocheze adresele portofelului digital ale utilizatorilor ruși, o mișcare ce le-ar elimina efectiv capacitatea de a face tranzacții cu criptomonede.

Directorul executiv al Kraken, Jesse Powell, a spus că nu se va conforma, numind bitcoin „întruchiparea valorilor libertare”.

Blocarea utilizatorilor dintr-o țară întreagă „nu îi pedepsește neapărat pe cei care sunt responsabili și care s-ar fi pregătit deja pentru posibilitatea unor sancțiuni generale”, a spus un purtător de cuvânt al Kraken.

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare cu criptomonede din lume, a refuzat să interzică accesul tuturor rușilor, dar spune că a blocat conturile clienților vizați de sancțiuni. Binance reprezintă peste 40% din toate schimburile între ruble și criptomonede, potrivit CryptoCompare. Compania Coinbase a luat măsuri asemănătoare.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed