Top 10 cele mai descărcate aplicații în 2022


Fie că furnizează un serviciu precum transportul în comun sau acționează ca o simplă sursă de divertisment, aplicațiile mobile au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi a multor oameni.

Dar care aplicații sunt cele mai populare printre utilizatori? Acest grafic folosește date dintr-un raport recent al Sensor Tower pentru a afișa primele 10 cele mai descărcate aplicații din lume în T1 2022 din Google Play și Apple App Store.

Potrivit raportului, descărcările totale de aplicații au ajuns la 36,9 miliarde în T1 2022, o creștere cu 1,4% față de T1 2021. Majoritatea primelor 10 cele mai descărcate aplicații au fost platforme de social media, Meta și ByteDance deținând șase dintre primele 10.

Cele patru platforme ale lui Meta de pe listă sunt Instagram, Facebook, WhatsApp și Messenger, în timp ce ByteDance deține TikTok și platforma de editare video CapCut.

Chiar în afara topului 10 se află Zoom și WhatsApp Business (încă o aplicație deținută de Meta).

Cele mai descărcate aplicații din Europa

 

Drumul șerpuit spre vârf al lui TikTok

În T1 2021, TikTok a depășit 3,5 miliarde de descărcări din toate timpurile, devenind a cincea aplicație (și prima aplicație non-Meta) care a atins această etapă. Acest lucru este impresionant, având în vedere că aplicația a fost interzisă în India din iunie 2020. Înainte de interdicție, India a reprezentat 30% din descărcările TikTok.

India nu este singura țară care a interzis utilizarea TikTok. Pakistanul a blocat TikTok de mai multe ori din cauza preocupărilor legate de conținutul „neadecvat”. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că interdicțiile din Pakistan au durat doar câteva zile înainte de a fi ridicate, iar în prezent, pakistanezii pot accesa platforma.

Top 10 aplicații cu cele mai mari venituri

TikTok nu este doar cea mai descărcată aplicație din lume, ci este și cea mai mare aplicație non-jocuri cu cele mai mari încasări, pe baza veniturilor din T1 2022 din App Store și Google Play:

  1. TikTok
  2. YouTube
  3. Disney+
  4. Google One
  5. Tinder
  6. Piccoma
  7. Tencent Video
  8. iQIYI
  9. HBO Max
  10. LINE Manga

TikTok a generat o sumă impresionantă de 821 de milioane de dolari în cheltuieli de consum în ultimul trimestru. Platforma de partajare a videoclipurilor a fost aplicația cu cele mai mari încasări din App Store și a doua cea mai mare încasări pe Google Play, după Google One.

Deși niciuna dintre platformele Meta nu a ajuns în top 10 pentru venituri brute, aceste platforme câștigă o mulțime de bani care nu curg neapărat prin magazinele de aplicații. În 2021, Meta a generat venituri de peste 117,9 miliarde USD, peste 97% din acestea provenind din reclame.

Creștere la orizont

Pandemia a avut un impact masiv asupra pieței de aplicații.

În 2020, cheltuielile cu aplicații pentru lucruri precum accesul premium, achizițiile în aplicație și abonamentele au crescut cu 30% de la an la an, ajungând la 111 miliarde USD. Și, în timp ce restricțiile legate de COVID-19 sunt în scădere  în majoritatea locurilor din lume, cheltuielile cu aplicațiile nu par să se reducă prea curând. Până în 2025, cheltuielile sunt de așteptat să crească la 270 de miliarde de dolari.

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed