TEST Dacia Duster facelift: O nouă abordare cu tradiție


Dacia Duster, model produs exclusiv la uzina din Mioveni, țintește revenirea în vârful clasamentului din segmentul SUV B printr-un design evoluat, în linie cu noile Logan și Sandero, și noi echipamente.

Dacia Duster Facelift și-a dezvăluit noile atuuri în cadrul testului internațional desfășurat în împrejurimile Parisului .Vehicul asamblat pentru piața europeană exclusiv în România, Dacia Duster a reușit să urce în 2018 până pe locul secund în clasamentul clasei SUV B fiind depășit pe atunci doar de colegul său de grup, Renault Captur. Însă, așa cum se întâmplă în viața fiecărui automobil, trecerea timpului și apariția unor noi concurenți în segment au făcut ca micul SUV să coboare în clasament.

Pierderea din atractivitate a împins producătorul să aplice SUV-ului Duster un facelift discret menit, pe deoparte, să îl readucă în atenție și în linie cu noile Logan și Sandero, iar pe de alta să satisfacă noile solicitări ale clienților. Astfel, în materie de design exterior, se remarcă blocurile optice cu lumini de zi în formă de „Y” care respectă noua identitate vizuală Dacia, calandrul cu elemente cromate în relief care amintesc de cele existente pe modelul Spring și un nou profil al eleronului plasat în partea superioară a lunetei.

“Duster reprezintă revoluția Dacia în segmentul SUV. De la lansarea primei generații, în 2010, modelul, care va ajunge în curând la 2 milioane de clienți, a devenit o adevărată emblemă a mărcii Dacia. Or, reînnoirea unui model emblematic nu este o sarcină ușoară! Linia generală a modelului, atrăgătoare și ușor de recunoscut, a fost menținută. Am adus în schimb o serie de evoluții pentru un plus de modernitate și de prospețime. Spiritul de aventură și spiritul Dacia se regăsesc din plin în noul Duster. Vorbim de un model robust și accesibil, care oferă esențialul”, spune Lionel Jaillet, director performanță produs la Dacia.

Modelul va fi comercializat începând cu luna septembrie a acestui an și se adresează “atât clienților care doresc un SUV confortabil cu design atrăgător, cât și celor care se află în căutarea unui vehicul 4X4 polivalent și robust”, anunță Dacia.

Este demn de luat în seamă și faptul că oficialii Dacia au anunțat cu ocazia testului internațional din Franța că lansarea modelului în România va fi însoțită, de la 1 septembrie, de o ediție specială denumită Duster Urban. Cu o echipare generoasă, aceasta va include 1.000 de exemplare cu un preț de catalog cu TVA de pornind de la 16.140 euro (13.900 cu subvențiile pentru Rabla). De asemenea, din 2022 va fi disponibilă la nivel european o altă ediție specială, denumită Duster Extreme, al cărei preț nu a fost încă dezvăluit.

Sursă foto: dacia.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed