Tesla va înmâna marţi clienţilor primele automobile Model Y produse în Germania, în primul hub din Europa al companiei


Constructorul american de automobile electrice Tesla va înmâna marţi clienţilor primele automobile Model Y produse la uzina sa de la Gruenheide, în apropiere de Berlin, transmite agenția Reuters, citată de Agerpes. Fabrica este rezultatul unei investiţii de cinci miliarde de euro, care oferă companiei primul său hub de producţie din Europa

Cancelarul german Olaf Scholz urmează să participe la ceremonia de marţi, alături de fondatorul şi directorul general de la Tesla, Elon Musk.

Planurile vizează angajarea a 12.000 de muncitori, așa că uzina Tesla de la Gruenheide, precum şi uzina de baterii electrice care va fi construită alături vor fi cel mai mare angajator din landul german Brandenburg, unde sunt amplasate. La capacitate maximă, uzina va produce 500.000 de automobile pe an, adică mai mult decât cele 450.000 de vehicule pe baterie pe care principalul constructor auto german, Volkswagen, le-a vândut anul trecut în întreaga lume.

Pentru moment, Volkswagen este lider pe piaţa vehiculelor electrice din Europa, cu o cotă de 25%, faţă de 13% în cazul Tesla. Elon Musk a avertizat deja că pentru majorarea producţiei va fi nevoie de o perioadă de timp mai mare decât cei doi ani cât a durat construcţia uzinei din Germania. Analiştii de la JPMorgan prognozează că uzina de la Gruenheide va produce aproximativ 54.000 de vehicule în 2022, pentru a majora producţia la 280.000 de unităţi în 2023 şi la 500.000 de unităţi în 2025.

În replică, Volkswagen, care a primit comenzi pentru 95.000 de vehicule pe baterie în acest an în Europa, intenţionează să investească două miliarde de euro pentru a construi o nouă uzină dedicată automobilelor electrice, care va fi amplasată alături de principala sa facilitate de producţie de la Wolfsburg, precum şi şase uzine de baterii răspândite în Europa.

 

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed