Telemunca a devenit un drept protejat de lege în Țările de Jos


Parlamentul din Ţările de Jos a aprobat un act legislativ conform căruia munca de acasă a devenit un drept legal, astfel că aceasta este una dintre primele ţări din lume care conferă protecţie juridică pentru cei care vor să muncească în acest regim, transmite Bloomberg.

Actul legislativ a fost aprobat marţi de camera inferioară a Parlamentului de la Haga. Actul are nevoie însă şi de aprobarea Senatului înainte de adoptarea finală.

Pandemia de coronavirus a stimulat o modificare a atitudinilor faţă de muncă, mulţi angajaţi încercând să menţină o parte din flexibilitatea de care au beneficiat în ultimii doi ani. Însă, în condiţiile în care companiile încearcă să răspundă la explozia cererii, apărută după ce pandemia a dat înapoi, subiectul muncii de acasă a devenit unul care creează diviziuni.

De exemplu, luna trecută, directorul general de la constructorul american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a dat un ultimatum angajaţilor companiei să revină la birou, în caz contrar urmând să fie disponibilizaţi. „Toată lumea de la Tesla este obligată să fie la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână. Dacă nu veţi veni la birou, vom presupune că aţi demisionat”, a scris Musk într-un email trimis angajaţilor Tesla.

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed