Teilor primește o finanțare de peste 8 milioane de euro din partea EximBank


TEILOR, lanțul de magazine de bijuterii de lux cu prezență în regiunea Europei Centrale și de Est, anunță obținerea unei linii de credit și a unui credit de investiții în valoare totală de 8,47 milioane de euro din partea EximBank. Capitalul acordat de bancă va fi utilizat pentru achiziția de stocuri de bijuterii și realizarea de investiții în amenajarea magazinelor pe care TEILOR  le va deschide în străinătate, potrivit unui comunicat.

Liniile de credit obținute din partea EximBank ne vor sprijini în demersurile de extindere ale brandului TEILOR într-un ritm accelerat. Mulțumim EximBank pentru încrederea acordată planurilor noastre de expansiune în afara României. Ne dorim să construim un brand românesc puternic peste hotare și să livrăm rezultatele de creștere promise tuturor părților implicate în povestea TEILOR. Liniile de credit acordate de EximBank și garantate de statul român vin în completarea finanțării pe care urmărim să o atragem de la investitorii de pe piața de capital locală. Ne aflăm într-un moment favorabil pentru afacerea noastră și vrem să valorificăm la maximum oportunitățile pe care le avem la dispoziție,” a declarat Willy Dicu, CEO TEILOR.

Din suma totală de 8,47 milioane de euro, 5.082.000 euro reprezintă o linie de credit dedicată achiziției de stocuri de bijuterii și a fost acordată companiei pentru o perioadă de 24 de luni. Restul sumei, 3.388.000 euro, constituie un credit de investiții dedicat amenajării magazinelor ce se vor deschide în străinătate și a fost acordat companiei pentru o perioadă de 72 de luni.

Alături de produsele de creditare, EximBank a emis și garanții de stat care acoperă în proporție de 70% linia de credit și 80% din creditul de investiții. Creditul de investiții va fi utilizat conform planului de investiții finanțat, în cadrul programului de expansiune la nivel european și cuprinde un număr de 17 magazine, ce se vor deschide în perioada 2021 – 2022, în nouă țări europene.

Sursă foto: TEILOR | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed