Tanczos Barna: bugetul planificat pentru panouri fotovoltaice în 2023 ar putea finanța peste 150.000 de proiecte


Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că bugetul planificat pentru panouri fotovoltaice în 2023 este de 3 miliarde de lei, ceea ce ar putea finanța peste 150.000 de proiecte.

Potrivit ministrului, în România, peste 3 milioane de case intabulate și înregistrate la Oficiul de Cadastru ar putea beneficia de o astfel de schemă, interesul fiind foarte mare, iar fondurile trebuie suplimentate pentru finanțarea mai multor cereri.

“În România sunt peste trei milioane de case intabulate, locuinţe unifamiliale, teoretic care ar putea avea nevoie de sisteme fotovoltaice pentru a deveni independente sau semi-independente din punct de vedere al energiei electrice. Anul trecut am aprobat peste 40.000 de cereri de finanţare, interesul a fost unul uriaş şi este clar că trebuie să suplimentăm bugetul pentru a veni în întâmpinarea cererii şi nevoii din partea cetăţenilor.”, a declarat Ministrul Mediului.

Totodată, s-au purtat discuţii cu unităţile administrativ-teritoriale pentru a găsi soluţii în legătură cu îmbunătăţirea eficienţei implementării programului şi reducerea birocraţiei, a spus el.

Ministrul și-a exprimat încrederea că „anul acesta numărul celor care vor putea aplica va fi de ordinul sutelor de mii”. Tanczos Barna a menționat că se analizează și posibilitatea finanțării capacității de stocare.

 

Sursă foto: pixabay.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed