Suspendarea Rusiei în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică – Elevii ruși ar urma să participe în nume personal, la distanță, fără drapel sau alte însemne naționale


Boardul Olimpiadei Internaționale de Matematică, reunit la începutul acestei săptămâni, a reacționat față de agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei printr-o serie de propuneri de sancționare a Rusiei, inclusiv suspendarea acesteia ca membru al Olimpiadei și condiții pentru participarea elevilor ruși. Decizia nu este finală, propunerile board-ului urmând să fie discutate de Juriul Olimpiadei, care are ultimul cuvânt.

Cele trei decizii adoptate de Boardul OIM:

  • Să suspende calitatea de membru în boardul OIM în cazul reprezentantului Rusiei
  • Să suspende calitatea de membru pe care Rusia o are în cadrul OIM
  • Să permită unui număr de șase elevi din Rusia să concureze la distanță în ediția din 2022 a Olimpiadei, în nume personal, fără dreptul de a folosi drapelul țării sau alte însemne naționale.

Juriul OIM urmează să se pronunțe asupra acestor decizii, susținute de Comitetul de Etică al IMO, zilele acestea.

Olimpiada Internațională de Matematică, destinată elevilor de liceu are loc anual. Prima ediție a avut loc în România, în 1959, iar de atunci numărul de țări participante a crescut de la 7 la peste 100. Ediția din acest an va avea loc în iulie, la Oslo.

 

 

 

Sursă foto: International Mathematical Olympiad 2022 – Oslo | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed