SUA și Rusia încep, pe 10 ianuarie 2022, primele negocieri pe problemele de securitate existente între cele două state


Cele două state urmează să discute la începutul lunii ianuarie, temele principale fiind atât controlul armelor nucleare, cât și tensiunile create care sunt din ce în ce mai mari în ceea ce privește Ucraina, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru AFP.

Întâlnirea din data de 10 ianuarie care urmează să aibă loc în cadrul inițiativei Dialogului Strategic privind Securitatea, a fost emisă de către președintele american Joe Biden, dar și de omologul său rus Vladimir Putin la summitul lor de la Geneva care a avut loc în luna iunie.

Calendarul negocierilor a fost comunicat de purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru probleme de securitate. Ministerul de Externe rus a confirmat discuțiile cu Washingtonul din 10 ianuarie și faptul că ia în considerare întâlnirea din 12 ianuarie. Consiliul NATO-Rusia s-ar putea deci reuni pentru prima oară după doi ani și jumătate de pauză, un oficial al Alianței confirmând că secretarul general Jens Stoltenberg a convoacat o reuniune a acestui consiliu şi că alianţa se află în contact cu Rusia în legătură cu această posibilitate.

Sursă foto: nbcnews.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed