SUA: piețele de capital încheie în picaj săptămâna, luna și trimestrul


Acțiunile americane au scăzut vineri, încheind o săptămână, o lună și un trimestru cu pierderi, în timp ce investitorii se luptau cu noi semne de inflație ridicată și persistentă.

Principalii indici au suferit pierderi importante în acest an, în timp ce Rezerva Federală majorează ratele dobânzilor în încercarea de a domoli creșterea prețurilor. S&P 500, Dow Jones Industrial Average și Nasdaq Composite au înregistrat vineri cele mai proaste prime nouă luni ale unui an calendaristic din 2002 încoace, potrivit Dow Jones Market Data.

Acțiunile au crescut timp de două luni, începând cu luna iunie, deoarece investitorii sperau că inflația se va răci și că Fed va renunța la majorările agresive de rate. Dar presiunile asupra prețurilor au rămas încăpățânat ridicate, iar oficialii Fed au precizat că înăsprirea monetară va continua. Săptămâna trecută, banca centrală a dezvăluit o altă majorare superdimensionată a ratelor și a semnalat că sunt probabile alte majorări mari ale ratelor.

În ultima săptămână a trimestrului, acțiunile au atins noi minime în cadrul unor tranzacții volatile. Luni, indicele Dow Jones Industrial Average a intrat într-o piață bear, o scădere de 20% sau mai mult față de un maxim recent.

Vineri, indicii principali și-au consfințit pierderile trimestriale cu o nouă zi de scădere. Indicele S&P 500 a scăzut cu 54,85 puncte, sau 1,5%, până la 3585,62. Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 500,10 puncte, sau 1,7%, la 28725,51. Nasdaq Composite a scăzut cu 161,89 puncte, sau 1,5%, la 10575,62.

Toți cei trei indici au încheiat la cele mai scăzute niveluri de închidere din 2020. Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 21% în 2022, S&P 500 a scăzut cu 25%, iar Nasdaq Composite, puternic tehnologic, s-a prăbușit cu 32%.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed