SUA încearcă să restrângă exporturile de cipuri de ultimă generație către China


Administrația Biden pregătește noi controale la exportul de semiconductori și de utilaje pentru fabricarea acestora, acesta fiind cel mai recent pas în efortul său de a priva China de capacitatea de a produce cele mai rapide și de ultimă generație circuite posibile, potrivit unor persoane familiarizate cu situația.

În ultimele săptămâni, administrația a impus deja noi restricții asupra unor exporturi americane de cipuri utilizate pentru calculele de inteligență artificială și a echipamentelor de producție folosite pentru a realiza unele dintre cele mai puternice cipuri de prelucrare a numerelor.

Dar sunt luate în considerare mai multe restricții la export, inclusiv unele care vizează capacitățile de fabricare a cipurilor de memorie de vârf și componentele avansate care intră în unele dintre cele mai avansate instrumente de fabricare a cipurilor, potrivit persoanelor familiare cu această chestiune. Calculul cuantic avansat este o altă țintă în discuție, au spus acestea.

De asemenea, oficialii americani au luat în considerare adăugarea mai multor companii chineze de tehnologie pe lista de entități a Departamentului Comerțului, care interzice exporturile către acestea fără licență.

Acțiunile administrației ar putea fi anunțate încă din această săptămână, a declarat una dintre persoanele menționate. Unele detalii despre aceste măsuri au fost raportate anterior de Reuters și New York Times.

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed