Studiu WSJ: creșterea dolarului poate însemna probleme pentru economiile lumii


Conform Wall Street Journal, creșterea dolarului înseamnă probleme pentru economiile globale. Această creștere amenință să exacerbeze încetinirea creșterii globale și să amplifice problemele băncilor centrale mondiale legate de inflație.

Creșterea dolarului din acest an a fost alimentată de majorările agresive ale dobânzilor operate de Rezerva Federală, care au încurajat investitorii globali să retragă bani de pe alte piețe pentru a investi în active americane cu randament mai ridicat. Datele economice recente sugerează că inflația din SUA rămâne încă foarte ridicată, ceea ce întărește argumentele pentru noi creșteri ale ratei de dobândă ale Fed și pentru un dolar și mai puternic.

Rolul dolarului ca monedă principală utilizată în comerțul și finanțele mondiale înseamnă că fluctuațiile sale au un impact pe scară largă. Forța monedei se face simțită în penuria de combustibil și de alimente din Sri Lanka, în inflația record din Europa și în deficitul comercial exploziv al Japoniei.

Această creștere amenință să exacerbeze încetinirea creșterii globale și să amplifice problemele legate de inflație pentru băncile centrale mondiale. Ca un semn îngrijorător, încercările factorilor de decizie politică din China, Japonia și Europa de a-și apăra monedele eșuează în mare parte în fața creșterii necontenite a dolarului.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed