Studiu: Două treimi din oamenii infectați cu Omicron spun că au avut înainte Covid


Un studiu amplu din Marea Britanie arată că două treimi din persoanele infectate cu tulpina Omicron spun că au mai avut înainte Covid. Cercetarea a fost realizată pe două milioane de voluntari din Anglia.

Medicii spun că rezultatele arată că oamenii care s-au infectat în primele valuri ale pandemiei au mai multe șanse să se infecteze din nou cu Covid.

La studiul realizat în cadrul programului React au participat lucrători din domeniul sănătății și oameni care provin din familii cu mulți membrii ce locuiesc în aceeași casă, scrie BBC.

Cele mai recente descoperiri din studiu provin din datele strânse în primele două săptămâni ale lui 2022, când au fost testați 100.000 de oameni. Aproximativ 4.000 de persoane au fost pozitive, ceea ce reprezintă de departe cea mai mare rată de când a început pandemia.

Toate testele trimise la secvențiere arătau că persoanele erau infectate cu tulpina Omicron, dominantă la ora actuală în lume. Marea Britanie a avut multe zeci de mii de cazuri pe zi de când a apărut Omicronul.

Doi din trei (65%) voluntari infectați au declarat că au mai avut înainte Covid. În unele cazuri, cele mai recente teste PCR ar putea detecta urme vechi de virus. Cercetarea nu arată cât din cei reinfectați erau vaccinați.

Directorul programului React, profesorul Paul Elliott de la Colegiul Imperial din Londra, a declarat că în prezent numărul copiilor infectați este crescut comparativ cu ce se întâmpla în luna decembrie. Cercetarea sugerează că unul din 10 cazurile de Omicron din prezent este o posibilă reinfecție.

Sursă foto: learningenglish.voanews.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed