Structura anului școlar 2022-2023 va fi decisă miercuri în ședința Consiliului pentru Dialog Social, la Ministerul Educației


Calendarul anului școlar 2022-2023 va fi decis în ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, de la ora 11:00, miercuri 30 martie, potrivit surselor Edupedu.ro. Structura anului școlar înseamnă dacă anul școlar va fi împărțit în semestre sau trimestre, câte săptămâni vor avea acestea, câte vacanțe vor fi și câte zile de școală vor avea elevii.

Potrivit declarațiilor de până acum ale ministrului Educației, structura anului școlar viitor va fi următoarea:

“Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie. Să avem un număr de cinci vacanțe.

În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii. În octombrie pentru toți elevii, subliniez, pentru că cei din învățământ primar și grădinița aveau, cei din gimnaziu și liceu nu aveau, acum propunerea este pentru toți elevii și preșcolarii să aibă această vacanță la final de luna octombrie.

A doua vacanță să fie de sărbătorile de iarnă și să fie cu o durată consistentă, să înceapă undeva la 22 – 23 decembrie și să fie până pe 8 ianuarie, deci să avem 18 zile de vacanță de iarnă.

A treia vacanță să fie în luna februarie, o săptămână.

A patra vacanță să fie de sărbătorile pascale, în anul 2023 putem să avem o vacanță de aproape două săptămâni, care să includă și sărbătorile pascale ortodoxe și pe cele catolice. Și, de asemenea, să avem și o vacanță de vară care ar putea să înceapă pe data de 17 iunie și să se termine pe data de 4 septembrie.

Acestea sunt cele cinci vacanțe, deci asta ar trebui să rămână un lucru clar, vedem dacă vor fi trimestre sau semestre”, spunea ministrul Sorin Cîmpeanu pe 27 februarie.

Conform acestor indicații, calendarul anului școlar ar fi următorul, dacă structura ar rămâne pe semestre:

Semestrul I – 18 săptămâni

  • 5 septembrie – 21 octombrie – cursuri
  • 24-18 octombrie – vacanță de toamnă
  • 31 octombrie – 21 decembrie – cursuri
  • 22 decembrie – 6 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
  • 9 ianuarie – 3 februarie – cursuri
  • 6 februarie – 10 februarie – vacanță intersemestrială

Semestrul al II-lea – 17 săptămâni

  • 13 februarie – 6 aprilie – cursuri
  • 7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară
  • 19 aprilie – 16 iunie – cursuri
  • 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

Împărțit pe trimestre, anul școlar 2022-2023 ar arăta în felul următor:

Sursă foto: istockphoto.com
PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed