Stimulente financiare pentru elevii care obțin premii la competițiile internaționale și pentru școlile acestora – proiect de hotărâre de guvern


Un proiect de hotărâre de guvern discutat, miercuri, în ședință de guvern prevede premii de până la 20.000 de lei pentru elevii care participă la competiții școlare desfășurate la nivel mondial, precum și premii de 7.500 de lei pentru cei care participă la competiții școlare la nivel european sau regional. Aceleași sume vor fi acordate și școlilor acestor elevi, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu după ședința de guvern.

Premii vor fi acordate și premianților la etapa națională – între 300 de lei pentru o mențiune și 1.000 de lei pentru premiul I.

Ministrul a anunțat, de asemenea, că stimulentul acordat fiecărui elev care face parte din echipa premiată la etapa națională a unei competiții școlare crește la 600 de lei.

Ministrul Sorin Cîmpeanu – principalele declarații pe această temă, făcute după ședința de miercuri:

“Un al doilea set de propuneri (…) este dat de un proiect de hotărâre de guvern prin care mărim semnificativ cuantumul premiilor elevilor români care au obținut rezultate excepționale, în acest an în mod deosebit, la olimpiadele internaționale. . Rezultate care merg de multe ori până la locul 2 mondial sau locul 5 mondial, de foarte multe ori pe primul loc la nivel european. Exemplu: olimpiada de fizică – locul 2 mondial și primul loc european, detașat, sau olimpiada de matematică – locul 5 mondial și primul loc, detașat. Avem și alte olimpiade, olimpiada de limba germană, în care o elevă din Bacău a obținut medalie de aur, premiul I. Aceste premii nu aveau o valoare pe care guvernul să o considere conformă cu rezultatele acestor tineri excepționali. Astfel, premiile au fost crescute.

Premiul I, aur absolut, punctaj maxim – 20.000 de lei. Acest premiu este luat și de elev, și de școala din care provine acel elev. Deci fiecare dintre cei doi, școala care a contribuit la formarea elevului primește 20.000 de lei, elevul primește 20.000 de lei. Până acum, premiul era de 12.250 de lei.

Premiile 2, 3 și mențiune au valori de asemenea crescute semnificativ la 15.000 de lei, 12.000 de lei, 10.000 de lei și 6.000 de lei mențiune.

Pentru olimpiadele regionale sau europene, premiul I este de 7.500 de lei.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed