Știi ce urmează: educație, sănătate, penitenciare, poliție și transporturi


România se confruntă cu o creștere a nemulțumirilor sociale, cu sindicatele din diverse sectoare publice, inclusiv educație și transporturi, care anunță acțiuni de protest. Acestea sunt alimentate de creșterea inflației și de nemulțumirile față de modul în care guvernul gestionează criza socială actuală.

Sindicatele din educație continuă să amenințe cu declanșarea unei greve generale, iar marți vor organiza un protest major în fața Palatului Cotroceni. Ei cer creșteri salariale pe care guvernul nu pare dispus să le acorde, într-un moment în care o grevă a profesorilor ar putea perturba Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat.

În sectorul sănătății, Uniunea Națională a sindicatelor TESA a anunțat că va declanșa acțiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat. Ei acuză “discriminarea salarială” și amenință cu o alianță cu toate celelalte federații sindicale din țară dacă această discriminare nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării.

Polițiștii de penitenciare vor intra marți în grevă japoneză, iar miercuri vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, după care vor bloca pușcăriile prin “exces de zel”. Ei protestează împotriva proiectului de reformă a pensiilor speciale.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) va declanșa proteste de stradă în zilele de 6, 7 și 8 iunie. Ei reclamă lipsa de responsabilitate a guvernanților, salarizarea precară și nerespectarea cadrului legislativ.

Angajații CFR au protestat luni și au anunțat noi proteste pe 26 iunie și 1 iulie. Ei cer aprobarea bugetului la CFR Călători și CFR Infrastructură și o salarizare care să îmbunătățească eficiența angajaților.

În plus, organizațiile de transportatori amenință cu ample proteste dacă costurile rovinietelor vor crește semnificativ din cauza condițiilor prevăzute de PNRR.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed