Sorin Cîmpeanu, despre vizita lui Jill Biden: ”M-a bucurat aprecierea pentru profesorii şi elevii români şi aprecierea faţă de proiectul România Educată”


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a scris sâmbătă, pe Facebook, după vizita Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden la Şcoala Gimnazială “Uruguay”, unitate de învăţământ de stat ce găzduieşte elevi refugiaţi din Ucraina, că l-a bucurat aprecierea acesteia pentru profesorii şi elevii români care au dat dovadă de solidaritate şi faţă de proiectul “România Educată”, un proiect de ţară care vizează in primul rând calitatea şi echitatea in educaţie, proiect prin care poate fi facilitat şi un sprijin mai eficient pentru copiii refugiaţi din Ucraina.

Ministrul Educaţiei afirmă că prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden şi Prima Doamnă a României, Prof. Carmen Iohannis, au vizitat Şcoala Gimnazială “Uruguay”, unitate de învăţământ de stat ce găzduieşte elevi refugiaţi din Ucraina.

”M-a bucurat aprecierea pentru profesorii şi elevii români care au dat dovadă de solidaritate, oferind colegilor ucraineni un sentiment de căldură, de normalitate şi de stabilitate. M-a bucurat în egală mąsură şi aprecierea faţă de proiectul “România Educată”, un proiect de ţară care vizează in primul rând calitatea şi echitatea in educaţie, proiect prin care poate fi facilitat şi un sprijin mai eficient pentru copiii refugiaţi din Ucraina”, spune ministrul Cîmpeanu.

”Mulţumesc profesorilor şi elevilor români şi apreciez eforturile profesorilor voluntari ucraineni, precum şi eforturile organizaţiilor care s-au implicat în primirea copiilor ucraineni”, a mai transmis ministrul.

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost întâmpinată sâmbătă, în a doua zi a vizitei la Bucureşti, de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, imagini fiind postate pe contul de Facebook al preşedintelui. Carmen Iohannis. Jill Biden şi Carmen Iohannis au fost aşteptate de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu la şcoala din Capitală unde au discutat cu copii ucraineni şi români.

 

 

Sursă foto: First Lady Dr. Jill Biden | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed