SONDAJ Peste 53% dintre români consideră că slaba pregătire și dezinteresul profesorilor au dus la eșecul sistemului de educație. 41% dau vina pe elevi


Conform unui sondaj INSCOP Research, peste 53% dintre români consideră că slaba pregătire și dezinteresul unora dintre profesori reprezintă principalele probleme ale sistemului de educație. Totodată, 45,1% pun eșecul învățământului pe seama abandonului școlar în rândul copiilor din medii defavorizate, iar 41% dau vina pe lipsa de disciplină a elevilor din ziua de azi. De asemenea, aproape 20% consideră că încurajarea meditațiilor private de către profesori au distrus sistemul de educație.

În ceea ce privește implicarea părinților în activitatea școlară a copiilor, cei mai mulți români, 61,6%, sunt de acord cu faptul că părinții din ziua de azi nu acordă suficientă atenție educației copiilor la școală. De asemenea, 25,4% dintre părinți nu și-ar încuraja copiii să devină profesori.

Totodată, 88% dintre români consideră că educația școlară este cel mai bun mijloc de a reuși în viață, în vreme ce doar 11,5% nu sunt de acord cu această afirmație.

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat INSCOP Research la comanda thinktank-ului STRATEGIC Thinking Group. Datele au fost culese în perioada 23 mai- 14 iunie 2022 şi 26 septembrie – 4 octombrie 2022. Metoda de cercetare: anchetă sociologică pe bază de chestionar.

 

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed