SONDAJ: Doi din 10 români ar pleca la muncă într-o altă țară. Topul nemulțumirilor celor care vor să plece în afara țării începe cu salariile mici din România.


Conform unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 15-19 august 2021, pe un eșantion de 830 de persoane prin metoda CATI, interviuri telefonice, putem observa că 2 din 10 român preferă să plece la muncă sau și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară. Salariile mici din România reprezintă principala cauză care i-ar determina pe români să plece din țară.

La întrebarea „Dumneavoastră personal intenționați să plecați din România pentru a munci într-o țară UE în următoarea perioadă?”, 72% din persoanele intervievate au răspuns nu, în timp ce 19% au răspuns da.

În ceea ce privește intenția de a se muta definitiv din România într-o altă țară UE, 12% din români își doresc acest lucru, în timp ce 77% nu.

Topul nemulțumirilor celor care vor să plece în afara țării începe cu salariile mici din România, aproape 4 din 10 români indicând acest motiv. Urmează nemulțumiri legate de stilul de viață, de viitorul României, de clasa politică sau de corupție.

Deși a ieșit din Uniunea Europeană, Marea Britanie este principala destinație a românilor care vor să părăsească țara, 35% dintre persoanele intervievate declarând că ar munci sau s-ar muta definitiv în insulă. Urmează Germania – 18%, Italia – 11%, Franța – 8% și Spania – 3%.

În ceea ce privește intenția de a trimite copiii la studii în afara țării, 51% dintre cei intervievați au declarat că nu își doresc acest lucru, în timp ce 2 din 10 români ar lua această decizie.

Pe de altă parte, 1 din 10 români ar pleca la muncă sau definitiv în SUA dacă s-ar ridica obligativitatea vizelor, în timp ce 72% au declarat că nu ar face acest lucru.

Dintre persoanele care au participat la sondaj, 43% dintre acestea au în familie rude care au plecat la muncă în străinătate.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed