Sistemul e-SIGUR: noul sistem de monitorizare a traficului


Guvernul urmează să adopte în ședința de astăzi un proiect de lege privind unele măsuri de îmbunătățire a monitărizării traficului rutier, transmite Agerpres.

Proiectul de lege propune instituirea unui sistem integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România. Acesta se numește e-SIGUR, un sistem de interes național care completează sistemul de transport inteligent.

„Acest sistem va crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulaţie pe drumurile publice sau posibila prezenţă în trafic a unor vehicule supuse confiscării, căutate potrivit legii, sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Sistemul e-SIGUR colectează date de la centrele de monitorizare a traficului de pe drumurile de interes național.

Dacă o cameră de supraveghere aprobată detectează o încălcare a regulilor de circulație, sistemul va suna o alarmă când depășiți limita de viteză, treceți de un semafor roșu sau conduceți o mașină cu înmatriculare blocată.

Proiectul reglementează, de asemenea, crearea de protocoale de depistare și sancționare a încălcărilor constatate cu ajutorul e-SIGUR în formă electronică, cu semnături electronice calificate.

Conform acestui proiect, va fi transmis un semnal către sistemul de detectare a traficului rutier. Acesta  este un mijloc de descurajare a încălcărilor rutiere, potrivit Agerpres.

 

Foto: Unsplash

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed