Siemens Healthineers livrează primul computer tomograf din lume bazat pe tehnologia photon-counting în România

CT scanner equipment in the hospital.


Siemens Healthineers a livrat către Centrul medical Cardiomed din Târgu Mureș primul computer tomograf din lume bazat pe tehnologia photon-counting, Naeotom Alpha.

Compania este una dintre cele mai importante investitoare în tehnologii medicale avansate, iar aparatul livrat este de ultimă generație și singurul de acest fel care a ajuns în România dintre cele 60 livrate la nivel mondial.

Naeotom Alpha utilizează tehnologia photon-counting dezvoltată de cercetătorii Siemens Healthineers, reprezentând cea mai importantă descoperire în domeniu de la inventarea tehnicii CT.

Această tehnologie permite obținerea de imagini de înaltă rezoluție, cu vizualizarea leziunilor de dimensiuni mici și a celor mai fine detalii, pentru un diagnostic mai precis, la doze minime de radiație. Potrivit companiei, poate fi utilă în diagnosticul și monitorizarea cancerului, bolilor cardiace și a altor afecțiuni.

De asemenea, tehnologia photon-counting redefinește populația de pacienți care pot fi examinați prin CT, permițând efectuarea de tomografii și în cazurile în care nu era posibil în trecut și permite creșterea frecvenței de monitorizare a pacienților atunci când este necesară.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed