Și-a revenit? Elon Musk cumpără Twitter

SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk (R) gestures as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020.,Image: 572874305, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no


Tumultuoasa poveste a achiziționării Twitter de către Elon Musk a luat o turnură spre o concluzie, după ce directorul general al Tesla a propus să cumpere compania la prețul convenit inițial de 44 de miliarde de dolari.

Musk a făcut această surprinzătoare schimbare de situație nu pe Twitter, așa cum obișnuiește, ci într-o scrisoare către Twitter, pe care compania a dezvăluit-o marți într-un document depus la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse. Aceasta a venit cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea unui proces între cele două părți, programat în Delaware.

În replică, Twitter a declarat că intenționează să încheie tranzacția la 54,20 dolari pe acțiune după ce a primit scrisoarea de la Musk. Dar compania nu a spus că renunță la procesul împotriva directorului general miliardar al Tesla. Experții au spus că acest lucru are sens, având în vedere relația litigioasă și lipsa de încredere dintre cele două părți.

“Nu cred că Twitter va renunța la data procesului doar pe baza cuvântului lui Musk – va avea nevoie de mai multe certitudini privind încheierea procesului”, a declarat Andrew Jennings, profesor la Brooklyn Law School, menționând că este posibil ca societatea să fie îngrijorată și de faptul că propunerea lui Musk este o tactică de amânare. La urma urmei, el a încercat deja să amâne fără succes procesul de două ori.

Tranzacțiile cu acțiunile Twitter, care au fost oprite o mare parte a zilei în așteptarea publicării știrii, au fost reluate marți târziu și au crescut cu 22% pentru a închide la 52 de dolari.

 

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)