Scăderi masive pentru sectoarele energetic şi bancar, la BVB


Ilustrativ pentru percepţia pieţei legată de posibilul impact al noii variante a virusului asupra economiei, titlurile Alro Slatina (ALR) au scăzut vineri cu 7,94%, cel mai mare declin din indicele BET, acţiunile producătorului de aluminiu având şi cea mai mare depreciere la nivel săptămânal, din indice. De altfel, pentru primele nouă luni ale anului compania a raportat pierdere, iar de la începutul acestei luni, titlurile Alro au dezvoltat un trend descendent cu pantă puternic înclinată, ceea ce indică ieşiri ale investitorilor din acţiunile producătorului de aluminiu.

Per ansamblu, sectorul energetic, ale cărui vânzări ar fi afectate de impunerea unor noi restricţii, a fost cel mai lovit de la BVB, acţiunile Romgaz (SNG) având un declin de 5,49%, la finele săptămânii trecute, în timp ce pentru titlurile OMV Petrom (SNP) scăderea a fost de 3,99%, iar acţiunile Nuclearelectrica (SNN) s-au depreciat 3,34%. Utilităţile au avut deprecieri pe linie, acţiunile Transelectrica (TEL) încheind săptămâna cu o scădere de 4,82%, în timp ce pentru Transgaz (TGN) declinul a fost de 3,23%.

În ton cu declinul sever al sectorului înregistrat în pieţele europene, acţiunile bancare s-au depreciat la finele săptămânii trecute, impactul fiind simţit mai puternic pentru BRD – Groupe Societe Generale (BRD), ce s-au depreciat cu 4,57%, în timp ce pentru acţiunile Banca Transilvania (TLV) scăderea a fost de 2,18%.

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed